fbpx

Wil jij een positievere mindset? Doe mee met onze dankbaarheid challenge! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die dankbaar in het leven staan minder kans hebben op psychische klachten en gelukkiger zijn. En het goede nieuws is, dankbaarheid kan je trainen! Dankbare mensen slapen beter, hebben minder stress en hebben minder kans op het krijgen van een burn-out. Genoeg motivatie dus om aan de slag te gaan met dankbaarheid!

Week challenge 10 : Schrijf iedere dag 3 dingen op waar je dankbaar voor bent
Door dankbaar te zijn voor zowel grote als kleine dingen, train je je hersenen om naar het positieve te kijken. Het werkt als een vergrootglas.

Ook in het negatieve kan je dankbaar zijn. Hoe dan?
Alles wat je aandacht geeft groeit, dus kan je beter focussen op het positieve. Ook als er iets negatiefs gebeurt, kan je toch dankbaar zijn voor de groei die je daardoor hebt kunnen maken. Dit betekent niet dat je het negatieve ontkent, maar juist aandacht schenkt aan wat er wel is en dit niet als vanzelfsprekend acht.

Niet iedereen is hetzelfde.
De ene persoon is van nature al dankbaar en staat daardoor positief in het leven. Ben je van nature minder dankbaar? Geen probleem! Dankbaarheid is te trainen!
Het is belangrijk dat je een vast moment aan het eind van de dag inplant om deze uitdaging te doen. Koppel het aan een andere vaste activiteit, bijvoorbeeld na het avond eten of in bed voordat je gaat slapen. Natuurlijk kan je ook een wekker zetten op een vast tijdstip.
Hierbij nog een tip, om je dankbaarheid extra te trainen en in je systeem toe te laten kan er voor kiezen om je positieve affirmatie in de ochtend hierop te richten, bijvoorbeeld “vandaag ben ik dankbaar”

Dankbaarheid uitspreken naar anderen.
Door je dankbaarheid te tonen aan een ander, geef je zowel de ander als jezelf een goed gevoel.

Wil je meer verdieping of hulp bij een positievere mindset? Boek nu direct een coachingstraject alleen deze week t/m 13 maart een coachingspakket van 5 x 1 uur coaching van €350,- voor €300,-. Voor meer informatie kijk op https://hscoaching.nl/