fbpx

Water is van levensbelang!

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water en is cruciaal om te overleven.
Water zorgt in ons lichaam voor:
– Het afvoeren van afvalstoffen
– De opname van voedingstoffen
– Regulatie van onze lichaamstemperatuur

Per dag verliezen wij ongeveer 2,5liter water via urine, ontlasting, zweten en ademhaling. Via onze voeding krijgen wij ongeveer een liter per dag binnen. Het advies is daarom om 1,5 tot 2 liter te drinken per dag, bij voorkeur water en thee zonder suiker.

De challenge van deze week is: Drink 1 of 2 glazen water voor elke maaltijd.

Het koppelen van water drinken aan de maaltijd kan 2 voordelen hebben afhankelijk van jouw situatie:
– Het zorgt er voor dat je voldoende water drinkt op een dag, mocht dit niet in je systeem zitten.
– Onderzoek van de universiteit van Birmingham liet zien dat 0,5 liter water voor elke maaltijd kan helpen om af te vallen. De gedachte hier achter is dat je sneller verzadigd bent en dus minder eet. Daarnaast is water nodig voor vetverbranding. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat het ging om een kleinschalig onderzoek bij mensen met obesitas die daarnaast ook stopten met het drinken van suikerhoudende dranken. Maar goed, baat het niet dan schaadt het niet.

Waar is water nog meer goed voor?

– Het draagt bij aan een mooie huid
– Water is goed voor de hersenen, hersenen bestaan voor 90% uit water. Onderzoek laat zien dat het drinken van te weinig water de hersenen doet krimpen.

Veel plezier met de challenge en wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Laat ons over een week weten in de comments, via mail of in een DM of je het een zinvolle challenge vond en maak kans op een leefstijlcheck t.w.v. €75,-! Volg ons op Instagram & Facebook of meld je aan voor onze mailing en mis geen challenge!