fbpx

Hoe gaat het met jouw goede voornemens voor 2022?

Nu het eerste kwartaal voorbij is, is het tijd voor reflectie. Wat waren jouw goede voornemens? Leef je hier nog naar? Vaak besluiten wij aan het eind van het jaar dat wij het komende jaar dingen anders gaan doen. De praktijk leert dat een groot deel van deze voornemens een paar weken worden volgehouden, om daarna weer terug te vallen in oud gewoonte gedrag. Regelmatig reflecteren kan helpen om je bewust te blijven van wat goed gaat en wat beter kan. Het is niet erg om terug te vallen in oud gedrag, zolang jij je er bewust van bent en er daarna weer voor kiest om te leven volgens je intenties en doelen. Belangrijk is om je doel helder te hebben. Waarom heb je die goede voornemens? Wat wil je veranderen en met welk doel?

Week Challenges

Voor voornemens gericht op een energiek en gezond leven, sturen wij ter ondersteuning wekelijks onze challenges. Veel plezier en succes met deze challenge! Kijk onder aan in dit bericht ook naar onze aanbieding en win actie!

Week Challenge 14: Tijd voor zelfreflectie

De uitdaging van deze week is reflecteren op de challenges in het eerste kwartaal van dit jaar. Zijn er al uitdagingen een nieuwe gewoonte geworden? Welke doe je nu niet meer, maar wil je wel als nieuwe gewoonte aanleren? Waar kreeg je energie van? Kies er minimaal 1 en maximaal 3 uit om mee aan de slag te gaan de komende week.

Wat is zelfreflectie?

Bij zelf reflectie sta je stil bij je eigen ervaringen en hoe je hebt gehandeld. Vragen die je jezelf kan stellen zijn; Wat was de gebeurtenis? Hoe reageerde je? Wat had je achteraf anders willen doen of juist niet? Waardoor komt dit? Hoe pak je dit in de toekomst aan? Ben je tevreden? Dan is het een mooie bekrachtiging van een kwaliteit.

Wat levert zelfreflectie jou op?

Zelfreflectie maakt je bewust van je kwaliteiten én uitdagingen. Het is de drijfveer achter ontwikkeling. Zonder terugkijken, zal je niet leren en blijf je doen wat je altijd hebt gedaan. En zoals Einstein ooit zei; “Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je kreeg” met andere woorden dan verandert er niets. Reflecteer daarom regelmatig op gebeurtenissen en onderzoek wat je er van kan leren.

Wil jij hulp bij het duurzaam veranderen van je leefstijl? Ga naar hscoaching.nl/leefstijlcoaching. Nu tijdelijk een pakket van 5 x 1 uur leefstijlcoaching + 5 x training Power Walking van €400,- voor €350,-. Aanbieding geldig in april 2022.

Wil jij geen challenge, aanbieding of winactie meer missen? Volg ons op Instagram en facebook of schrijf je in voor onze mailing.