fbpx

Dit moet je écht weten over squats.

Deze simpele oefening kan jou zoveel opleveren! Begin daarom de dag met onze kleine ochtend workout. Doe iedere ochtend 20 squats of 2x 10 lunges aan iedere kant. Lees snel wat het jou allemaal kan opleveren:
1. Je spierkracht neemt toe
Het doen van een squat vraagt meer van het lichaam dan veel andere oefeningen. Je gebruikt tijdens de squat namelijk niet alleen je grootste spiergroepen zoals been- en bilspieren. Je gebruikt meerdere spieren in het héle lichaam!
2. Je metabolisme (stofwisseling) gaat omhoog
Het creëren van meer spiermassa is een bijzonder effectieve manier om je metabolisme te versnellen. Spieren zijn de vetverbranders van het lichaam. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer vet je verband! Het verhogen van je stofwisseling zorgt er ook voor dat als je in rust bent je nog steeds calorieën verbrandt. Het doen van squats in de ochtend is daarom een goede investering voor de rest van de dag en op langere termijn!
3. Afvalstoffen verlaten sneller het lichaam
De beweging die je maakt met squatten verbetert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat de afvalstoffen sneller je lichaam verlaten. Dit is dus goed voor je gezondheid en voor je stofwisseling.
4. Je houding wordt beter
Squatten verbetert je houding en voorkomt rugklachten omdat je je core steviger maakt.
5. Sportprestaties gaan omhoog
Je prestaties op het gebied van snelheid en explosiviteit worden door het doen van squats verbeterd. Daarnaast zorgt de romp versteviging en de lenigheid die je opbouwt voor minder blessures tijdens bewegen. Daarom doen sporters ook altijd veel squats! 6. Gelukshormonen zoals endorfines komen vrij, dit is het snelst werkende anti-stress hormoon!
7. And last but not least …
Squatten zorgt voor mooie en stevige billen 😉

Wil ondersteuning bij het aanleren van nieuwe gezonde gewoontes? Kijk wat onze leefstijlcoachtrajecten voor jou kunnen betekenen!