fbpx


Solvitur ambulando is Latijn voor: “We lossen het op door te wandelen.” Iedere dag 15-30 minuten wandelen met power heeft zo veel voordelen! Voor lichaam & geest :-).

Lees hier alle voordelen nog eens op een rij:
– Het bevordert de creativiteit. In de psychologie bestaat het fenomeen ‘creatieve incubatie’ waarbij zich onbewust ideeën ontwikkelen terwijl je denkt aan iets anders. Dat fenomeen ontstaat vaak tijdens wandelen.
– Endorfine (gelukshormoon) wordt aangemaakt.
– Je verbrandt calorieën. Wandelen met power heeft dus invloed op je gewicht.
– Het houdt de bloedsuikerspiegel gezond. Door meteen na een maaltijd te bewegen, worden de meeste koolhydraten uit je broodje of pastasalade onmiddellijk verbrand, waardoor je bloedsuikerspiegel beperkt stijgt en er minder insuline nodig is.
– Dagelijks wandelen kan risico op en klachten door diabetes type 2 verlagen.
– Het heeft een zeer positieve invloed op hart- en vaatklachten zoals het verlagen van een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol gehalte. En het kan deze klachten voorkomen!
– Het is goed voor je darmstelsel en je stofwisseling. Het kan helpen tegen bv een opgeblazen gevoel of obstipatie.
– Je verstevigt je botten en je spieren en vermindert hiermee gewrichtsklachten en rugpijn.
– Het zorgt voor een goede houding door het strekken van je wervelkolom en het zwaaien van je armen.
– Het zorgt voor een betere nachtrust.
– Je krijgt er energie van!
– Het geeft een meer ontspannen gevoel en zorgt voor hogere productiviteit op werk.
– Het heeft een goede invloed op ons geheugen. Het brein krijgt meer zuurstof!
– Je kunt bewust genieten van de natuur (mindful zijn) en haalt jezelf een moment uit jouw (drukke/stressvolle) situatie. Dat zorgt ervoor dat je uitzoomt en vanaf daar een andere weg in kunt slaan/ een andere keuze kunt maken. Een keuze die op dat moment misschien beter voor je is.


Kortom: we lossen het op door te wandelen! Wil jij weten wat Power Walking nog meer voor je kan betekenen? Meld je aan voor een GRATIS proefles!