fbpx

A bell pepper đź«‘ a day keeps the doctor away! Hoeveel groente eet jij op een hele dag?

Méér groenten en fruit eten geeft méér gezondheidsvoordelen! 2 stuks fruit en 250 gram groente staan in de richtlijn van het voedingscentrum. Dit is echt minimaal, meer is beter!

Recent onderzoek in de International Journal of Epidemiology toont aan dat 800 gram groente ideaal is. Dit geeft de minste kans op hart- en vaatziekten, kanker, beroertes en vroegtijdig overlijden. Eet daarom zoveel mogelijk verschillende kleuren (bij voorkeur biologische) groenten op een dag.

De challenge van deze week: voeg groente toe aan je lunch. Eet een paprika als een appel, eet groenten met humus. Of natuurlijk een salade. Heb je een leuk idee? Laat het ons weten in de comments en maak kans op een leefstijlcheck!

Waarom zijn groenten dan zo gezond? Als eerste komen vitamines en mineralen wellicht bij je op, maar ook de vezels geven veel gezondheidsvoordelen! Vezels zorgen voor energie, een langer verzadigd gevoel en bevorderen de darmflora. Onderzoek toont aan dat een ongezonde darmflora zorgt voor ontstekingen en kan zo je immuunsysteem negatief beïnvloeden. Wat kan leiden tot verschillende gezondheidsrisico’s. Ook laat onderzoek zien dat een ongezonde darmflora een rol speelt bij de ontwikkeling van veel voorkomende hersenaandoeningen! Nog een motivatie om veel groenten te eten, het draagt bij aan een mooie huid!