fbpx

Let’s dance! Dansen geeft direct energie én heeft een positieve impact op je gezondheid. Het is een effectief middel tegen stress en kan angst en somberheid verminderen.

Alle voordelen van dansen op een rij:
-Tijdens dansen komt het gelukshormoon endorfine vrij. Je wordt er direct vrolijker van!
-Je stresshormoon neemt af waardoor het een effectief middel is om stress en angst te verminderen. Als je danst ervaar je meer levenslust en ga je beter in je vel zitten. Het is een goede manier om somberheid te doorbreken. Je kunt je gevoel beïnvloeden door het maken van bewegingen. Bij angst en stress helpt het om langzame bewegingen te maken en bij somberheid juist om snelle en ritmische herhalingen te maken.
-Dansen is een super work out! Je traint meerdere spiergroepen tegelijk, je wordt er leniger van en je uithoudingsvermogen vergroot. Ook neemt je coördinatie en je balans toe.
-Dansen is goed voor je brein. Geheugen kan zelfs toenemen en ouderdomsprocessen kunnen vertraagd worden. Dan moet je wel af en toe een nieuwe choreografie leren en niet alleen vrij dansen. Op you tube staan er genoeg!
-Het is een boost voor je creativiteit! Door dansen worden er andere impulsen en connecties in je hersenen gemaakt. Je kunt hierdoor op een nieuwe manier naar situaties kijken. Loop je dus vast? Ga dansen!
-Samen dansen geeft verbinding! Het kan gedaan worden door jong en oud.
-Dansen kan overal, zeker in je eigen woonkamer. En de gordijnen hoeven echt niet dicht😉.

Meer weten over Hommes & Swarte en ons aanbod om te werken aan meer energie en een betere gezondheid? Kijk op https://hscoaching.nl/