fbpx

Over ons

“Wij gunnen ieder mens een gelukkig en energiek leven van binnen uit”

Over ons

“Wij gunnen ieder mens een gelukkig en energiek leven van binnen uit”

Laura Hommes en Neeltje Swarte

Hommes & Swarte

Vanuit een brede kijk en kunde leveren wij effectieve oplossingen, zodat mens, team en bedrijf optimaal functioneren door effectief (persoonlijk) leiderschap. Als BLCN geaccrediteerde leefstijlcoaches, in combinatie met onze achtergrond in oefen- & slaaptherapie, arbeidsrevalidatie, het bedrijfsleven en tot slot onze partner Inzetbaarheid Expert hebben wij een brede kennis en ervaring op het gebied van gezondheid, vitaliteit, persoonlijk leiderschap en duurzame inzetbaarheid.

Visie

&

Missie

Ieder mens heeft de mogelijkheid om geluk en energie uit zichzelf te halen.

Wij helpen bij de verandering voor een vitaal en gelukkig leven. Hierin staat persoonlijk leiderschap centraal en is leefstijl een belangrijke pijler. Voor een vitaal en gelukkig leven is aandacht voor de mentale, fysieke, sociaal-emotionele en spirituele gezondheid een voorwaarde. 

Wie zijn wij

Neeltje Swarte | samenwonend | moeder van twee jongens | Leefstijlcoach | Oefentherapeut | Ondernemer

Als oefentherapeute Mensendieck heb ik in mijn eigen praktijk 20 jaar ervaring opgedaan in het behandelen van lichamelijke en mentale klachten. Tijdens de behandeling kijk ik altijd verder dan de fysieke klacht alleen.
Juist de samenhang tussen lichaam, geest en omgeving is zeer bepalend voor het ontstaan of het in stand houden van een klachtenpatroon. De bewustwording daarvan is vaak de start naar herstel. Omdat leefstijl een zeer belangrijk onderdeel is van mijn behandeling ben ik ook leefstijlcoach geworden. Leefstijlcoaching heeft alle elementen in zich om de weg naar positieve gezondheid vrij te maken en sluit perfect aan bij de oefentherapie. Leefstijlcoaching: ‘Ieder mens heeft een eigen reden of diepe overtuiging om bepaalde (leef)patronen in stand te houden’. Dat inzicht geef ik graag door tijdens mijn gesprekken. Het doorbreken van deze vaste patronen door middel van leefstijlcoaching is een duurzaam en waardevol proces. Als leefstijlcoach zorg ik ervoor dat mensen hun eigen (nieuwe) weg mogen kiezen en dat ik vooral goed luister en begeleid waar dat nodig is. We maken samen haalbare doelen zodat er ook echt verandering optreedt. Omdat openheid en eerlijkheid voor mij essentiële elementen zijn in het contact met mensen krijg ik dat ook vaak terug in de gesprekken die ik voer. Het vinden van een passende en gezonde leefstijl blijft steeds de uitdaging die ik graag samen met mijn cliënten aan ga. En omdat iedereen uniek is ligt het accent steeds ergens anders. Van voeding, beweging en stressreductie tot meer energie en zingeving. Voor mij zorgt een gezonde leefstijl voor levensgeluk, gezondheid en zelfvertrouwen.
Lees meer

Laura van Ruler- Hommes | getrouwd | moeder van twee jongens | Leefstijlcoach | Persoonlijk Leiderschap | Ondernemer

Het is mijn diepe overtuiging dat effectief persoonlijk leiderschap de basis is van een goed leven. Effectief leiderschap aan jezelf zorgt voor een balans in je mentale, fysieke, sociaal-emotionele en spirituele gezondheid.

Vanuit mijn studie biomedische wetenschappen en de carrière die daarop volgde, ben ik tot een aantal jaar geleden altijd gericht geweest op ziektebeelden en medicatie. Ziektebeelden die met behulp van de wetenschap en de ontwikkeling van geneesmiddelen soms worden opgelost. Vaker is het zo dat geneesmiddelen de symptomen van een aandoening behandelen met mogelijke bijwerkingen. Dit heeft mij getriggerd om mij verder te verdiepen in de invloed die leefstijl kan hebben op de kwaliteit van leven. Ik geloof dat met behulp van coaching en vaardigheidstrainingen het managen van jezelf, zowel preventief voor mensen zonder klachten, als naast een medicamenteuze behandeling, van grote toegevoegde waarde is en bijdraagt aan een energieker leven met meer voldoening en rust. Een belangrijk aandachtgebied is leefstijl. Hoe zorg jij voor jezelf. welke voeding kies, beweeg je voldoende, maak je keuzes waar je blij van wordt, kan je voldoende ontspannen. Wat is jouw perspectief? Met veel plezier en passie bewandel ik samen met mijn cliënten nieuwe paden op weg naar concrete doelen voor een beter leven. Ieder mens heeft zijn of haar eigen doelen en wensen om gewoontes te veranderen. Na het stellen van heldere doelen is de eerste stap bewustwording van aangeleerd automatisch ongezond gedrag en ineffectieve gedachten. Wat ik zo mooi en inspirerend vind aan ieder traject is dat doordat ieder mens uniek is, geen traject hetzelfde is. Er is geen protocol dat voor ieder mens hetzelfde werkt. Iedere sessie is een zoektocht en een puzzel op zich. Zo wordt stap voor stap nieuw gezonder gedrag aangeleerd, zowel mentaal als fysiek waarbij perspectief ook een belangrijke rol speelt. Al deze stappen dragen bij aan het behalen van het eindresultaat, de vooraf besproken doelen. Het is mooi om te zien wat een verandering een mens in een aantal weken kan doormaken.
Lees meer